Sweet and tender hooligan

There is a place.. A place in Hell reserved for me and my friends.. And if ever I wanted to cry, then I will.. Because I can..
16.1.10
Wild mood swings..
Τι αλλάζει τελικά; Σίγουρα όχι αυτό που κουβαλάμε μέσα μας. Όσα ζούμε, χαράζουν ρυτίδες στο κεφάλι και το χρόνο (μας), απομονώνοντας νοσταλγικά ή με προσμονή στιγμές στο ‘κάποτε’ και στο ‘τώρα΄. Το μυστικό είναι να πηδάς αποφασιστικά έξω από το συρματόπλεγμα μιας κατασκευασμένης κοινής λογικής, να πορεύεσαι με τη δύναμη των ΄θέλω΄ σου..
Γέμισα ξαφνικά από εικόνες. Σταμάτησα να κοιτάζω και άρχισα να παρατηρώ. Νομίζω πως ποτέ πριν δεν είχα αντιληφθεί το βαθμό της οργής και της υστερίας γύρω μου. Ερωτηματικά, θυμός, κριτικές που (απο)καλύπτουν τελματωμένα (άτολμα) ‘εγώ’. Απλή απογοήτευση για ό,τι λείπει.. Σε σύντομο χρόνο κατανόησα όσα δεν μπόρεσα να αντικρίσω στην ανασκόπηση μιας ζωής. Κάποιος φταίει, κάποιος αδικείται, κάποιος αντιδρά, κάποιος παραιτείται.. Η θλίψη του κενού στο τέλος προκαλεί συναισθηματική ανοσία..
‘Μεγάλοι άνθρωποι’ με ελλειμματική ψυχή – ‘μικροί θεοί’ με περίσσευμα αγάπης και θάρρους. Συνάντησα πολλούς, διδάχθηκα από όλους.. Ανακάλυψα τη σημασία της αποδοχής απέναντι στο διαφορετικό ή το δυσνόητο, ξεκινώντας από έναν εσωτερικό απολογισμό..
Τα λάθη λυτρώνουν, απελευθερώνοντας ό,τι συμπληρώνει τα κομμάτια του ατομικού μας παζλ. Απέρριψα τη μιζέρια ως επιλογή κι αποφάσισα να τρέξω πιο γρήγορα από πριν.. Στάθηκα παράδοξα τυχερή, αφού ό,τι με πέταξε στον πάτο, με σήκωσε ξανά στην επιφάνεια του ‘συνεχίζω’..

Ετικέτες

posted by weirdo @ 11:57 μ.μ.  
13 Comments:
 • At 17 Ιανουαρίου 2010 - 11:30 π.μ., Blogger Tradescadia said…

  Υπέροχο κείμενο...Και πόσο αληθινό! Για άλλη μια φορά, με ένα μυστήριο και μαγικό τρόπο συμπορευόμαστε my alter Weirdo. Σου εύχομαι πάντα να κρατάς τη μιζέρια μακριά και πάντα να τρέχεις συνεχίζοντας! Καλημέρα!

   
 • At 19 Ιανουαρίου 2010 - 11:09 π.μ., Blogger auburn Kate said…

  Θα ειμαι κρυμμενη πίσω ή μέσα σ΄ενα απ΄αυτα τα δεντρα.Και οταν πλησιάζεις θα το καταλαβαινω, γιατι παντα κρυφοκοιτάζω στο δασος, απ΄την κρυψωνα μου μην πλακώσουν εισβολείς. θα βγώ και και θα σου πω αλλη μια ιστορία, για μια τοξοβόλο ατρόμητη, που φύλαγε το σίδερο μονο για τους εχθρούς. Μουτς μικρή μου αισιόδοξη οδοιπόρε.

   
 • At 19 Ιανουαρίου 2010 - 9:47 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said…

  Before our innocence was lost,
  You were always one of those,
  Blessed with lucky sevens,
  And the voice that made me cry.

  It's a song to say goodbye...

   
 • At 24 Ιανουαρίου 2010 - 5:15 μ.μ., Blogger weirdo said…

  trade,
  σ'ευχαριστώ, κοριτσάκι και xαίρομαι για όλα εκείνα που ξέρω πως πάντα θα συμφωνούμε.. :)
  Φιλιά!

  kate,
  δεν υπάρχουν εθχροί, ίσως 'ανεμόμυλοι' μόνο μερικές φορές.. Και το μόνο σίγουρα αναποτελεσματικό όπλο απέναντι στη διαφορετική από τη δική μας νοοτροπία είναι το σίδερο..;-)
  Thanx for the support :)..

   
 • At 24 Ιανουαρίου 2010 - 11:06 μ.μ., Blogger markos-the-gnostic said…

  είδες πόσο σχετικός είναι ο χρόνος. καλές συνειδητοποιήσεις εντός του '10

   
 • At 25 Ιανουαρίου 2010 - 3:12 μ.μ., Blogger weirdo said…

  marko,
  αμείλικτα.. σχετικός!
  Να'σαι καλά, καλή χρονιά και σε σένα :)..

   
 • At 27 Ιανουαρίου 2010 - 12:43 μ.μ., Anonymous 123λέξεις said…

  Υπέροχο κείμενο (από έναν υπέροχο άνθρωπο) σε πρώτο πρόσωπο.
  Το κακό (ή μήπως καλό;) με τις σκέψεις είναι οτι δεν σβήνονται, δεν διορθώνονται, σκεπάζονται μόνο σχηματίζοντας στρώματα, όπως τα χρώματα σε μια ζωγραφιά που αν τα "φωτίσεις" κατάλληλα, χρόνια μετά, σκιαγράφουν την ιστορία της.
  Η σκέψη σου αφορμή για σκέψη. Thanku

   
 • At 28 Ιανουαρίου 2010 - 12:32 μ.μ., Blogger weirdo said…

  Βασίλη,
  Υπέροχη αντιπαραβολή..
  Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια..

   
 • At 2 Φεβρουαρίου 2010 - 10:47 μ.μ., Blogger the BluElephant said…

  τίποτα δεν πάει χαμένο, η ζωή μας δεν είναι μια ευθεία, αλλά ένα σπιράλ που μέσα στον χρόνο αναγεννιέται από το παρελθόν και το παρόν... τίποτα δεν είναι γραμμικό και τίποτα δεν είναι τυχαίο, ήμαστε αυτό που ήμαστε .. απλά το κάθε σημάδι από το παρελθόν να γίνετε μια λάμψη δημιουργίας για το μέλλον

  θυμήθηκα και στίχους αγαπημένους μου με αυτό που έγραψες,.... ταξίδια που ακυρώθηκαν, τα γλέντια που αναβλήθηκαν, οι ελπίδες που διαλύθηκαν, τα λόγια που αγνοήθηκαν..όλα τελικά ξαναγυρνάν σε εμάς...

  η ουσία είναι εμείς πως θα τα πάρουμε αυτή την φορά...

   
 • At 4 Φεβρουαρίου 2010 - 10:28 π.μ., Blogger weirdo said…

  the BluElephant,
  σωστά..
  τα σημάδια να γίνονται σύμβουλος και οδηγός.. σε ό,τι δεν έχει έρθει ακόμα.. ή σε ό,τι ξαναγυρίσει..

   
 • At 9 Φεβρουαρίου 2010 - 9:03 μ.μ., Blogger fetus said…

  Ψάχνω άνθρωπο να με συγχωρέσει γι΄αυτά που τυχαία θα συμβούν στο λιγδιασμένο μου ρου...
  Κοιτάω τα luvingGunz και θ(ε)ωρώ πως, τα ρολόγια είναι τ΄ απόλυτα εν ζωή γκάτζετόνια, αφού με κάνουν να ""θέλω (αν ζώ), να ζω περισσότερα"",γαμάω την ζωή μου όσο πιο όμορφα μπορώ και δεν θέλω,γιατί δεν ξέρω άλλον τρόπο κακοδιαχείρισης του ""ΕΓΩ"" μου,ελπίζω να δείξουν οίκτο κι ενσυναίσθηση αυτοί που θα με ""αγαπήσουν"" για το ""sweet & tenda"" και μόνο και όχι για την μιζέρια του πανίσχυρου κώλου που επιμερίζει χρόνο,καύλα,επέκεινα, και καραβίσιους κόμπους συντροφικότητας ...
  Έμαθα άραγε; Και τι σκατά σημαίνει ""ξέρω"" την ώρα και την στιγμή που το αντίπαλο δέος ξύνει πλατούλα,μασάει τσιχλίτσα με πλάτσα πλούτσα χειλάκι,σε στέλνει βορά στις προνύμφες για πλάκα, σε έχει στην ψυχοτσίτα για μια ζωή αν γουστάρει και το βάφτισε ο ""εν θεό"" σύντροφος scott peck ...
  "" το κενό του δεν ξέρω "" ...

   
 • At 23 Φεβρουαρίου 2010 - 10:58 μ.μ., Blogger fieryfaerie said…

  κι εγώ σχοινοβατω μεταξύ απογοήτευσης και έκστασης - μαζί σου όμως με τη νέα χρονιά (παραδοσιακά ξεκινά το μάρτη) θα απορρίψω τη μιζέρια. Μυρίζει άνοιξη εξάλλου.

   
 • At 1 Μαρτίου 2010 - 12:01 π.μ., Blogger weirdo said…

  fetus,
  ..'αναζήτηση'. Ο αντίποδας της άφεσης που οφείλεις μόνο στον εαυτό σου..

  ff,
  ..σοφή επιλογή. Καλό μήνα:)..

   
Δημοσίευση σχολίου
<< Home
 

© 2006 Sweet and tender hooligan | Blogger Templates by Gecko & Fly.
No part of the content or the blog may be reproduced without permission.
Learn how to Make Money Online at GeckoandFly
First Aid and Health Information at Medical Health

 
 

Web This Blog
About Me


Name: weirdo
Home: Here n' There, Greece
About Me: ..So, I broke into the palace, with a sponge and a rusty spanner. She said : "Eh.., I know you, and you cannot sing." I said : "That's nothing - You should hear me play piano..:)" The Queen is Dead - The Smiths
See my complete profile

Weirdo on the Casbah κάθε Τετάρτη βράδυ, 20.00-22.00
Addictions
Previous Post
Archives
Links
Affiliates

make money online blogger templates