Sweet and tender hooligan

There is a place.. A place in Hell reserved for me and my friends.. And if ever I wanted to cry, then I will.. Because I can..
25.5.06
25η Μαΐου: «Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών»

'Η εξαφάνιση παιδιών, είναι ένα παγκόσμιο, καθημερινό κοινωνικό φαινόμενο που αφορά όλες και όλους μας. Δεν χρειάζεται να συμβεί σε εμάς για να ευαισθητοποιηθούμε. Είμαστε όλοι μέρος της ελληνικής κοινωνίας και έχουμε τη δύναμη και το καθήκον να αγωνιστούμε προκειμένου να εκλείψει. Ας ενώσουμε λοιπόν τις δυνάμεις μας για να βρουν όλα τα παιδιά τον δρόμο της επιστροφής στο σπίτι τους.
Στόχος του εορτασμού της ημέρας αυτής, είναι αφενός να στείλουμε ένα παγκόσμιο μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης στους γονείς εκείνους που τα παιδιά τους έχουν εξαφανιστεί και αφετέρου, να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να αναλάβουμε από κοινού δράσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού.
Σύμβολο της ημέρας σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι το άνθος του λουλουδιού «μην με λησμονείς» («forget me not»).
Ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας την Αντιπροεδρία στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά κακοποιημένα παιδιά (EuropeanFederationforMissingandSexuallyExploitedChildren), η οποία αποτελεί συμβουλευτικό όργανο της Ε.Ε. και αποτελώντας ένα από τα τρία κύρια μέλη του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα παιδιά (InternationalCenterforMissingandExploitedChildren), το οποίο εδρεύει στην Washington των Η.Π.Α., διοργανώνει την Πέμπτη 25 Μαΐου και ώρα 12:00, παράλληλα με δεκάδες πρωτεύουσες σε ολόκληρο τον κόσμο, συνάντηση στην Πλατεία Συντάγματος, όπου με την παρουσία εκπροσώπων από τον χώρο της πολιτικής, του αθλητισμού, του πολιτισμού, η Αθήνα θα συμμετάσχει και θα συμβάλλει ενεργά στην προώθηση των στόχων και των μηνυμάτων της 25ης Μαΐου. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν στατιστικά στοιχεία, που αφορούν στις εξαφανίσεις παιδιών στην Ελλάδα και θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση σχετικά με την έναρξη λειτουργίας και στην χώρα μας του προγράμματος «Amber Alert» από τον σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Το «Amber Alert» θα αποτελέσει το εθνικό συντονιστικό πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης και ενημέρωσης περιστατικών εξαφανισμένων παιδιών μέσω της σύμπραξης αστυνομικών αρχών, μέσων ενημέρωσης, συναρμόδιων υπουργείων, εταιρειών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και πολλών άλλων φορέων.
Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής, πάνω από 2.000 άνθη «μην με λησμονείς» θα μοιραστούν από εθελοντές του συλλόγου στους προσκεκλημένους αλλά και διερχόμενους επισκέπτες. Κορύφωση της εκδήλωσης, θα αποτελέσει η απελευθέρωση στον Αττικό ουρανό 2.000 μπαλονιών.
Παράλληλα με τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, θα μοιραστούν από εθελοντές του Συλλόγου το άνθος "forget me not" και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως στην Πάτρα (Πλατεία Γεωργίου), τον Πύργο (Κεντρική Πλατεία), την Θεσσαλονίκη (πλατεία Αριστοτέλους) αλλά και στα Αεροδρόμια Ελ. Βενιζέλος και Μακεδονία στους παιδότοπους του Συλλόγου.
Αντίστοιχες ενέργειες θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα στο Παρίσι, το Λονδίνο, το Ελσίνκι, την Ρώμη, σε πολλές ακόμα Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά και στην Washington των Η.Π.Α.Στις 25 Μαΐου 2006 στις 12:00, στην Πλατεία Συντάγματος οι πολίτες της πρωτεύουσας και ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στέλνουν το δικό τους μήνυμα ευαισθησίας ενάντια στο φαινόμενο της εξαφάνισης παιδιών. '
Πηγή: «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Στουρνάρη 16, Αθήνα 106 83
Τηλ. 210 33 06 140 Fax. 210 38 43 038
posted by weirdo @ 5:24 μ.μ.  
3 Comments:
Δημοσίευση σχολίου
<< Home
 

© 2006 Sweet and tender hooligan | Blogger Templates by Gecko & Fly.
No part of the content or the blog may be reproduced without permission.
Learn how to Make Money Online at GeckoandFly
First Aid and Health Information at Medical Health

 
 

Web This Blog
About Me


Name: weirdo
Home: Here n' There, Greece
About Me: ..So, I broke into the palace, with a sponge and a rusty spanner. She said : "Eh.., I know you, and you cannot sing." I said : "That's nothing - You should hear me play piano..:)" The Queen is Dead - The Smiths
See my complete profile

Weirdo on the Casbah κάθε Τετάρτη βράδυ, 20.00-22.00
Addictions
Previous Post
Archives
Links
Affiliates

make money online blogger templates