Sweet and tender hooligan

There is a place.. A place in Hell reserved for me and my friends.. And if ever I wanted to cry, then I will.. Because I can..
21.5.07
Nightmares & Dreamscapes..

Τι θα 'λεγες πως είναι ‘εύκολο’ τελικά..; Δεν περιμένεις απάντηση, την ήξερες από πάντα. Δύσκολα όλα.. Aκόμη κι εκείνα τα απλά, τα μικρά.. Είναι – ή μοιάζει να τα κάνουμε, το αποτέλεσμα ίσως αλλοιώνεται, αλλά δεν αλλάζει.. Μπορεί και να ‘ταν από την αρχή έτσι πλασμένος ο κόσμος.. Όλα γύρω σου σχεδιασμένα να τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα κι εσύ να πασχίζεις να μην ξεφύγεις από την τροχιά.. Εικόνες, σχήματα και ήχοι μπλέκονται το ένα μέσα στο άλλο, γίνονται μια ακαθόριστη μάζα, ένα μπερδεμένο κουβάρι που νομίζεις ότι βλέπεις την άκρη της κλωστής, αλλά δεν μπορείς να την φτάσεις. Τα χάνεις.. Μπορείς να θυμηθείς ποια κατεύθυνση είχε το τρένο, όταν προσπαθούσες να πηδήξεις στο τελευταίο του βαγόνι..; Εκείνο έτρεχε, έτρεχες κι εσύ ξωπίσω του, αλλά στο τέλος αναγκάστηκες να επιβραδύνεις. Μικρές οι αντοχές σου, λαχάνιασες.. Όνειρα-σφήνες να γλιστρούν πάνω σε ιδρωμένες πραγματικότητες και εφιάλτες χτισμένοι πίσω από φωνές που δεν βγαίνουν ποτέ. Σ’ ακούει μόνο η ψυχή σου.. Τι είναι ‘δικό σου’..; Τίποτα, αφού τίποτα δεν ανήκει σε κανέναν.. Στιγμές.. Μόνο το δικό τους ειδικό βάρος μπορείς να κουβαλάς πάνω σου. Κάποιες, για να μην χάνεις την επαφή με την πραγματικότητα, άλλες, επειδή πάντα θα ανασαίνουν μέσα σου. Σαν πολύτιμα φυλαχτά.. Κι εκεί που βλέπεις πως τα χέρια σου είναι ασθενικά και τρύπια, ανίκανα να χτίσουν άλλα κάστρα πάνω στην άμμο, φαντάζεσαι πως κάπου, σε μια μαγική παραλία, το κύμα ξεβράζει στα πόδια σου ένα παλιό σκουριασμένο λυχνάρι.. Το παίρνεις στα χέρια σου, το αγγίζεις δειλά και ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά σου ένα τζίνι.. ‘- Έχεις τρεις ευχές..’ σου λέει, έτοιμο να πραγματοποιήσει και την πιο ευφάνταστη επιθυμία σου.. ‘- Τρεις..;’ συλλογίζεσαι.. ‘- Ίσως χρειάζομαι μόνο μία….

..Τι θα ευχόσουν, αλήθεια;
____________________________________________
(movie title ‘From the short stories of Stephen King’)
posted by weirdo @ 12:10 μ.μ.   37 comments

15.5.07
Paint it white..
'..Οι πολεμιστές του φωτός συχνά αναρωτιούνται τι δουλειά έχουν εδώ. Πολλές φορές σκέφτονται πως η ζωή τους δεν έχει κανένα νόημα. Γι'αυτό είναι πολεμιστές του φωτός. Επειδή κάνουν λάθη. Επειδή αναρωτιούνται. Επειδή επιμένουν να αναζητούν ένα νόημα. Και στο τέλος θα το βρουν..'
___________________________________________
(από "Το εγχειρίδιο του πολεμιστή του φωτός", του Paulo Coelho)

posted by weirdo @ 10:41 π.μ.   25 comments

7.5.07
L' odeur animale..
Tο μόνο που την ένοιαζε ήταν να φύγει από κει το συντομότερο. Την είχε κυριεύσει πάλι αυτό το περίεργο συναίσθημα, το σχεδόν αγοραφοβικό. Χαιρέτισε βιαστικά 2-3 ανθρώπους και κατευθύνθηκε προς το parking. Έβαλε μπρος τη μηχανή και ξεκίνησε. Η μουσική στο τέρμα, οδηγούσε και σκεφτόταν πόσο εύκολα τα βαριόταν τελικά κάτι τέτοια. Τις ηλίθιες κοινωνικές επαφές, συχνά ακόμα και τις φιλικές, τις εξυπνάδες, τους τυπικούς συναισθηματισμούς, τα αστειάκια. Ντρεπόταν λίγο που, όση ώρα της μιλούσαν, εκείνη δεν είχε ακούσει λέξη.. Σαλταρισμένο μυαλό, γυρισμένο σε on the road mode .., ούτε κι εκείνη ήξερε για πού. Χάρηκε, βέβαια, που τη γλίτωσε για άλλη μια φορά με μια φτηνή, αλλά πετυχημένη δικαιολογία, απ'αυτές που πιάνουν πάντα. Δεν αισθανόταν ενοχές για ό,τι την έκανε να νιώθει άβολα και δεν έδινε δεκάρα αν θα την παρεξηγήσουν ή την περάσουν για ακοινώνητη. Το μόνο ίσως που είχε σημασία ήταν να μην βάλει τους άλλους στη διαδικασία ν’ ανησυχούν γι’ αυτήν. Όχι, δεν ήταν αναίσθητη, ούτε και κλαιγόταν εύκολα, έτσι αυτό δεν το ήθελε με τίποτα.. Δεν υπήρχε λόγος, έτσι κι αλλιώς, δεν είχε κάτι, ούτε αισθανόταν άσχημα. Αλλά ούτε και καλά. Απλώς δεν αισθανόταν τίποτα. Ένα κενό. Ούτε μικρό, ούτε μεγάλο. Κενό, σκέτο, αυτό αισθανόταν. Όχι ότι πέθαινε και ποτέ γι' αυτά που θεωρητικά αρέσουν στους περισσότερους, όσα σου ανεβάζουν τη διάθεση, σε κάνουν να περνάς καλά, να ξεδίνεις, έστω περιστασιακά. Τα κοινωνικά, τελοσπάντων. Ίσως επειδή τα είχε δοκιμάσει αρκετά και αυτά.. Ελάχιστα ήταν τα ξεχωριστά τότε, μετρημένα στα δάχτυλα όσα έχουν απομείνει τώρα.. 'Τι είναι αυτό που σε κάνει στ’ αλήθεια χαρούμενο..;' Λίγα πράγματα. Μικρά. Οπωσδήποτε απλά..
Η μετάβαση έξω από τα όρια της ‘πολιτισμένης’ πόλης, ανεπαίσθητη. Η ίδια η διαδρομή γεμάτη κενά μνήμης. ‘Είναι χάρισμα τελικά αυτό.. Να τοποθετείς εικόνες αδιάφορες σε ένα ψηλό ραφάκι στο κεφάλι σου, ώστε να αποφεύγεις να τις βλέπεις..’ Πόσα μπορούν να συγκριθούν με ένα τέτοιο θέαμα..; Σκοτάδι.. Ήσυχο και επιβλητικό. Απόλυτο.. Και τα αστέρια να τρεμοπαίζουν. Ασθενικά, αλλά τρυφερά.. Λιγοστό το φως.. (και ποιός άραγε θα ισχυριζόταν ότι χρειάζεσαι περισσότερα watt για να 'βλέπεις'..;) Πώς θα μπορούσες να πεταχτείς μέχρι τον παράδεισο, έστω με προδιαγεγραμμένη την επιστροφή..;' Ίσως με ένα μεταφορικό μέσο, αν αυτός βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά. Έξω από την παράνοια της προγραμματισμένης ροής ενός παγιωμένου τόπου και χρόνου. Κάποιες φορές πάλι, αν είσαι αρκετά ονειροπόλος -ή αρκετά τρελός-, ίσως τα καταφέρνεις και χωρίς αυτό. Κλείνεις τα μάτια και απλά ταξιδεύεις. Έστω για μια στιγμή.. Τα πολύτιμα δεν θα αναγκαστείς ποτέ να τα πληρώσεις. Ούτε να χωθείς σε στιβαγμένη λίστα αναμονής προκειμένου να τα αποκτήσεις.. Από ένα φίλτρο μόνο περνάνε. Τον πιο αλάνθαστο, τον πιο σοφό κριτή.. Όπως η ανέμελη βόλτα στη θάλασσα, ας πούμε. Την ψυχή σου..
___________________________
‘L’odeur animale’ / HOOVERPHONIC

(στο Blissάκι μου..)
posted by weirdo @ 9:38 μ.μ.   22 comments

© 2006 Sweet and tender hooligan | Blogger Templates by Gecko & Fly.
No part of the content or the blog may be reproduced without permission.
Learn how to Make Money Online at GeckoandFly
First Aid and Health Information at Medical Health

 
 

Web This Blog
About Me


Name: weirdo
Home: Here n' There, Greece
About Me: ..So, I broke into the palace, with a sponge and a rusty spanner. She said : "Eh.., I know you, and you cannot sing." I said : "That's nothing - You should hear me play piano..:)" The Queen is Dead - The Smiths
See my complete profile

Weirdo on the Casbah κάθε Τετάρτη βράδυ, 20.00-22.00
Addictions
Previous Post
Archives
Links
Affiliates

make money online blogger templates